Westwood Free Public Library

Library Events

Join us for upcoming events, classes and programs at Westwood Free Public Library! All events are free and open to the public. Registration required where noted. The library reserves the right to cancel any program due to inclement weather or other unforeseen events.
 Limit by audience:
F E A T U R E D   E V E N T
Global E-Pals (Gr. 3
Tuesday, Nov. 2, 3:30 - 4:15 pm ( Tuesday 10/5, 11/2 & 12/7 @ 3:30 pm - 4:15 pm)
Each month we will write letters to students in a foreign country.  We will virtually visit these countries, learn about their landmarks and customs.  Next, a guest speaker/English as a Second Language (ESL) student from this country will meet with us to share their experience growing up in their home country.  (45 mins)
F E A T U R E D   E V E N T
Fairy Tale Fun with
Friday, Nov. 5, 10:30 am - 11:00 am
You can watch or join Miss Michele in creating and performing in a fairy tale together!  There will be singing, dancing, acting and lots of fun!  (30 mins) Sponsored by Propbox Players.
F E A T U R E D   E V E N T
Tongue Twister Tourn
Monday, Nov. 8, 3:30 pm 4:00 pm
It's National Tongue Twister Day!  Try out some funny phrases to compete against others.  Winner gets an electric s'mores maker & kit. (30 mins) 
F E A T U R E D   E V E N T
Speech & Language Mi
Monday, Nov. 15, 10:30 am - 11:15 am
Bring your child and do activities with a speech and language educator and Ph.D candidate student, Caroline Beita-Ell.  You'll learn drills and signs to look for at each stage of development. Q & A to follow.  (45 mins)
F E A T U R E D   E V E N T
Global E-Pals (Gr. 3
Tuesday, Dec. 7, 3:30 - 4:15 pm ( Tuesday 10/5, 11/2 & 12/7 @ 3:30 pm - 4:15 pm)
Each month we will write letters to students in a foreign country.  We will virtually visit these countries, learn about their landmarks and customs.  Next, a guest speaker/English as a Second Language (ESL) student from this country will meet with us to share their experience growing up in their home country.  (45 mins)
PreK Halloween Story
Wednesday, Oct. 27, 10:30 am - 11:15 am
Dress in costume and join us for a special Halloween Story Time, craft and snack. (45 mins)
Mini Canvas Painting
Thursday, Oct. 28, 4:00 pm - 4:30 pm
Paint a mini, pre-printed pumpkin canvas and enjoy a fall donut snack. Limited supplies. Only one per registered child. If rain/inclement weather, then cancelled. (30 mins)
Friday, Oct. 29, 10am-11:30am
Mondays and Fridays 10-11:30am -- ESL Classes.  Focus on english skills through conversation and discussion of articles; learn new vocabulary, expressions, grammar and idioms.

Ongoing enrollment.  Email literacyvolunteerspv@gmail.com or complete online registration at https://www.literacyvolunteerspv.org/student-sign-up.html
Friday, Oct. 29, 7pm-8:30pm
Fridays from 7-8:30pm -- ESL Classes for Beginner English

Taught by Bi-lingual instructor.

Ongoing enrollment.  Email literacyvolunteerspv@gmail.com or complete registration form at https://www.literacyvolunteerspv.org/student-sign-up.html
Saturday, Oct. 30, 9:15am
In Veterans' Park on Saturday October 30th.  The Library will kick off the event with a pumpkin story time at 9:15.  The Parade steps off at 10:00am.  Free goodies while supplies last!

 
Monday, Nov. 1, 10am-11:30am
Mondays and Fridays 10-11:30am -- ESL Classes.  Focus on english skills through conversation and discussion of articles; learn new vocabulary, expressions, grammar and idioms.

Ongoing enrollment.  Email literacyvolunteerspv@gmail.com or complete online registration at https://www.literacyvolunteerspv.org/student-sign-up.html
Global Read Aloud (G
Monday, Nov. 1, 4:00 pm - 5:00 pm (Monday, Oct 4, 18, 25 & Nov 1, & 8 @ 4:00 - 5:00 pm CANCELLED)
An international read aloud program where everyone reads the same book, "The Barren Grounds" by David Robertson.  The book is read together about 5 chapters per week over 6 weeks and discussed over the secured, teacher-lead discussion page on Facebook.  Meets weekly. (1 hr)
lntro to Finance: Fi
Monday, Nov. 1, 4:00 pm - 4:45 pm (Mon. 11/1, 11/8, 11/15, 11/22 & Tues, 11/30 @ 4:00 pm - 4:45 pm)
Students will learn introductory concepts about personal finance and budgeting that will help lead to a better understanding of money management and overall financial literacy.  You are encouraged to attend all five workshops to benefit from the lesson content. Classes are conducted by high school honor students of High Technology High School. (45 mins) 
 
Tuesday, Nov. 2, 7pm-8:30pm
Tuesdays from 7-8:30pm --ESL Classes for Advanced Beginner/Intermediate English
Tuesday, Nov. 2, 7:30pm-9pm (Tuesdays at 7:30pm)
The next tutor training workshop is scheduled for four Tuesdays:  October 19th, 26th, Nov. 2nd and 9th from 7:30-9 via zoom. 

To register, please email your interest to literacyvolunteerspv@gmail.com Sponsored by LVPV.
Peek-A-Book Story Ti
Wednesday, Nov. 3, 10:30 am - 11:00 am (Wednesday, 11/3, 11/10 & 11/17 @ 10:30 am - 11:00 am)
Little ones will enjoy listening to a story, learning nursery rhymes, fingerplays and dancing.  An excellent primer for building early literacy skills.  (30 mins)
Divali Story Time &
Thursday, Nov. 4, 2:30 pm - 3:15 pm
Let's listen to some stories about this special Indian holiday and make paper plate rangoli designs. (45 mins)
Crack the Code: Anci
Thursday, Nov. 4, 4:00 pm - 4:45 pm (Thursday, Oct. 7, Nov. 4 and Dec 9 @ 4:00 pm)
Each month we'll learn about different ciphers throughout history and how to crack them.  An activity packet will be provided and you will receive an email when it is ready for pick up. (45 mins)
Friday, Nov. 5, 10am-11:30am
Mondays and Fridays 10-11:30am -- ESL Classes.  Focus on english skills through conversation and discussion of articles; learn new vocabulary, expressions, grammar and idioms.

Ongoing enrollment.  Email literacyvolunteerspv@gmail.com or complete online registration at https://www.literacyvolunteerspv.org/student-sign-up.html
Curious Minds (Gr 1-
Friday, Nov. 5, 4:00 - 4:45 pm (Fri. 11/5, Thurs 12/2, Thurs 1/6, and Thurs 2/3 )
Each month we'll learn about different things like bridges, airplanes, mummies, castles, space and more. We'll look at videos, complete worksheets, activities and crafts . (45 mins)
powered by engagedpatrons.org